Irina Rimes vine cu un cadou de Crăciun pentru fanii săi.Colindul-Galbenă Gutuie

Irina Rimes a lansat videoclipul piesei „Galbenă Gutuie”, o piesă pe care o interpretase deja în concertele sale. Această melodie este un colind cântat de către Nica Zaharia, pe versuri de Adrian Păunescu şi care a primit numeroase interpretări de la artişti din România. Vă invităm să urmăriţi noul clip în articol.

Картинки по запросу irina rimes galbena gutuie

Irina Rimes oferă acest clip fanilor săi ca un cadou de Crăciun, iar tânăra apare în clip alături de chitaristul Comaroni Andrei. Artistă cântă lângă un brad împodobit şi oferă o interpretare sinceră şi cu emoţie în glas pentru colindul clasic. Una dintre cele mai celebre variante ale acestei melodii este cea interpretată de Florian Popa, în cadrul concertului de colinde din Maieu cu câţiva ani în urmă.

„Galbenă Gutuie” este un colind cunoscut şi drept „Colindul gutuii din geam”. Este o compoziţie realizată de Nica Zaharia, care a lansat colindul în cadrul cenaclului Flacăra în 1984, sub oblăduirea lui Adrian Păunescu. Nica Zaharia are 52 de ani şi se află în Australia de ceva vreme. Nica Zaharia a început să creeze poezii şi cântece în cadrul Cenaclului „Dunărea” la Galaţi şi a ajuns la Cenaclul Flacăra în 1984, când era elevă în clasa a douăsprezecea.

Colindul s-a auzit pentru prima oară în automobilul în care călătoreau Adrian Păunescu, Valeriu Penişoara şi Ducu Bertzi, atunci când Adrian Păunescu a rugat-o pe Nica să cânte noua sa piesă. Ulterior melodia avea să se audă pe stadionul din Bistriţa, apoi pe stadionul din Satu Mare, când publicul învăţase deja refrenul. Mai multe informaţii are Adevărul în acest interviu cu Nica.

Popularitatea acestei creaţii avea să explodeze în deceniul ce a urmat. Mulţi copii au acest colind inclus în repertoriul de Crăciun pe tot cuprinsul ţării. Piesa are versuri destul de triste, prezentând situaţia unei familii sărace, care nu are globuri pentru brad, beteală sau stea. Gutuia este singura podoabă pentru brad şi are rolul şi de lampă de veghe pe timp de iarnă, la geam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *